گردشگري، پردرآمدترين صنعت
صنعت گردشگري تا پايان دهه آينده در صدر جدول صنايع پردرآمد جهان قرار مي گيرد و انتظار مي رود بيش از يي درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص دهد. اين صنعت با بخش هاي مختلف اقتصاد به طور مستقيم و غير مستقيم در تعامل قرار دارد و با داشتن اثرات مثبت عميق و متقابل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از بخش هاي حائز اهميت و مهم به شمار مي رود..
صنعت گردشگري تا پايان دهه آينده در صدر جدول صنايع پردرآمد جهان قرار مي گيرد و انتظار مي رود بيش از يي درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص دهد. اين صنعت با بخش هاي مختلف اقتصاد به طور مستقيم و غير مستقيم در تعامل قرار دارد و با داشتن اثرات مثبت عميق و متقابل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از بخش هاي حائز اهميت و مهم به شمار مي رود.
اگرچه ايران جزو يي کشور نخست جهان به لحاظ جاذبه هاي گردشگري است، اما سهم ناچيزي را در جذب گردشگر به خود اختصاص داده است، در حالي که گزارش هاي ارائه شده ازسوي سازمان تجارت جهاني (WTO) گوياي آن است که سال يييي و يييي ميلادي بهترين دوران براي گردشگري بين المللي طي يي سال گذشته بوده و حل اين مسئله از سوي دست اندرکاران گردشگري ايران ناديده گرفته شده است.
جداي از بحث علل و موانع جذب گردشگران خارجي، نهادينه شدن فرهنگ ايرانگردي ميان مردم و مسافران داخلي از جمله دلايل نبود رشد و بالندگي در صنعت گردشگري و هتلداري ايران محسوب مي شود.کشورهاي پيشرو در اين صنعت، علاوه بر اتخاذ راهکارهايي براي رونق صنعت گردشگري در ايام رکود و کاهش مسافرت ها، تدابيري را براي جبران اين نقيصه انديشيده اند که برگزاري جشن ها و فستيوال هاي گوناگون، جاذبه هاي زمستاني، تخفيف هاي فصلي و ... از جمله اين راهکارهاست، اما شيوه اي که به نظر کارآمد و دقيق مي نمايد، ايجاد تسهيلات براي گردشگران داخلي است تا چرخه هاي اين صنعت ابتدا توسط مسافران داخلي، حرکتي اوليه داشته باشد تا شايد به اين وسيله از مرحله رکود و ايستايي گذر کند.